Tureal in “Remanworld Magazine” Aprilie 2018

Category : Fără categorie

Tureal isi face aparitia in paginile revistelor de profil internationale.

Revista completa se gaseste la : http://remanworld.com/wp-content/uploads/2018/03/RemanWorld_April2018_onlinefinal-1.pdf

Reman Wolrd Tureal


Tureal membru APRA

Category : Fără categorie

TUREAL STEERING SOLUTIONS – RECONDITIONARI CASETE DE DIRECTIE, este primul membru din Romania acceptat in APRA Europe.

Tureal stering in Apra

 

“TUREAL STEERING SOLUTIONS”, primul membru din Romania in Asociatia Internationala a Remanufacturatorilor din Industria Auto.

Cea mai mare asociatie din lume din industria remanufacturarii, APRA, dupa analizarea intregului proces de reparatii, a fluxului tehnologic, a documentatiei pusa la dispozitie si a calitatii muncii prestate a acceptat Tureal Steering Solutions ca membru cu drepturi depline in Automotive Parts Remanufacturers Association. De mentionat si subliniat este ca Tureal Steering Solutions este prima societate din Romania acceptata in APRA.

Pentru clientii nostri avantajele sunt ca si pentru societatea noastra de natura:

  • economica – avem acces la o retea de piese si componente mai ieftine;
  • tehnologica – acces la marile retele de reparatii ale lumii pentru schimbare de informatii si tehnologie;
  • inovatoare – acces la software si diagnoze de ultima generatie cu grad de pionierat pentru tara noastra si regiune.

Doar implicarea, seriozitatea si devotamentul intregii echipe a facut posibil acest lucru. Multumim pe aceasta cale echipei TUREAL care prin mentinerea unui grad inalt de profesionalism si a unei pasiuni pentru munca prestata a pus umarul la aceasta reusita majora si importanta nu doar pentru societatea noastra ci a devenit deschizator de drumuri si pentru alte societati din Romania.

Multumim clientilor nostri pentru increderea acordata si ii asiguram si pe aceasta cale ca vom pastra ridicate standardele calitatii si orientarea catre satisfactia clientului investind continuu in tehnologie si scolarizare pentru beneficiul comun al unor lucrari de mare calitate.


Reparatorii se pregătesc de Ziua internațională a Re-manufacturii. Li se alătură un atelier din România

Category : Fără categorie

În data de 12 aprilie, zeci de asociații, companii și ateliere de recondiționare din întreaga lume vor sărbători REMAN Day, Ziua Internațională a re-manufacturii. Prin diverse evenimente, aceștia vor încerca să atragă atenția asupra modului în care activitățile lor protejează mediul înconjurător. Tureal Steering Solutions, un atelier de reparații de casete de direcție pentru mașini, este prima companie din România care se alătură demersului.

REMAN Day Tureal Steering Solutions

RE-MANUFACTURA ESTE UN PROCES INDUSTRIAL COMPLEX ȘI RIGUROS, PRIN CARE UN PRODUS SAU O COMPONENTĂ A UNUI PRODUS VÂNDUT, ÎNCHIRIAT, UTILIZAT, UZAT SAU NEFUNCȚIONAL ESTE READUS, PRINTR-UN PROCES CONTROLAT, REPRODUCTIBIL ȘI SUSTENABIL,  ÎNTR-O STARE CA NOUĂ SAU CHIAR MAI BUNĂ DECÂT NOUĂ, ATÂT DIN PUNCT DE VEDERE AL CALITĂȚII, CÂT ȘI AL PERFORMANȚEI.

Iată definiția pe care inițiatorii mișcării REMAN Day o dau re-manufacturii. Aceștia susțin că repararea și recondiționarea produselor economisește în medie 85% din consumul de energie, 86% din consumul de apă și 85% din consumul de materiale, în comparație cu fabricarea de produse noi. Ei mai estimează că, la nivel global, industria are peste un milion de angajați cu normă întreagă. În plus, reintroduce în circulație mai mult de 450 de miliarde de produse, sprijinind tranziția spre o economie circulară.

Ce propun inițiatorii REMAN DAY

Creatorii mișcării REMAN Day îi încurajează pe cei care activează în domeniul reparațiilor și re-manufacturii să organizeze diverse evenimente în data de 12 aprilie 2018. Printre sugestii, se numără evenimente interne, la care pot fi invitați prietenii și familiile angajaților, pentru a le prezenta acestora activitatea desfășurată de apropiații lor; o idee ar fi și invitarea furnizorilor, pentru a -i ajuta pe angajați să-i cunoască pe colaboratori; de asemenea, pot fi integrați și angajații care lucrează de la distanță, prin materiale video de prezentare trimise de ei; pentru aceștia, se mai pot organiza tururi live ale sediilor în care lucrează colegii cu birou fix.

Potrivit inițiatorilor REMAN Day, nu trebuie neglijați nici clienții, comunitatea din zonă, oficialitățile sau studenții din domeniu. Pentru aceștia, se pot organiza tururi ale atelierelor, prezentări despre procesul de re-manufactură sau demonstrații practice.

Până acum, în jur de 20 de ateliere din întreaga lume au anunțat evenimente cu ocazia REMAN Day. Doar trei sunt în Europa. Pe hartă, se regăsește și un atelier de reparații de casete de direcție pentru mașini din București –  Tureal Steering Solutions.

REMAN Day Tureal Steering Solutions

Beneficiile recondiționării, în viziunea Tureal

Tureal Steering Solutions este o firmă care se ocupă cu recondiționarea casetelor de direcție, dar și cu alte reparații auto. Casetele sunt piese auto metalice din fier sau din aluminiu, de aproximativ 7-10 kg fiecare. Ele se strică mai ales din cauza condițiilor de drum nefavorabile din România, dar pot fi reparate la prețuri cuprinse între 10% și 50% din valoarea unei casete noi. Dorel Grab, Manager General al Tureal Steering Solutions, ne-a explicat care sunt avantajele recondiționării pentru clienți:

O recondiționare îmbunătățește performanțele casetelor vechi. De când respectiva casetă a fost fabricată, s-au inventat materiale și tehnologii noi, mai puțin poluante pentru mediu în procesul de producție, mai puțin periculoase pentru sănătatea utilizatorilor și mai rezistente. Noi înlocuim componentele depășite sau între timp chiar interzise cu aceste componente noi, obținând practic un produs mai bun. În plus, oferim o garanție de doi ani, spre deosebire de o casetă nouă, care are garanție de un an.

Sectorul recondiționărilor, în pericol

Industria recondiționărilor se confruntă însă și cu probleme. Din spusele managerului Tureal Steering Solutions, cea mai mare este legislația existentă și aplicarea ei.

„Nu beneficiem de sprijinul autorităților. Deși avem cel mai mare atelier din zona balcanică și cel mai bine dotat din estul Europei, reprezentanții statului nu sunt la curent cu noile tehnologii și nu fac altceva decât să ne taie elanul, în loc să ne încurajeze. Dar nu ne lăsăm.”

Dorel Grab a investit în jur de 350.000 de euro în tehnologii. La această sumă, se adaugă investiția în echipa pe care o coordonează și pe care o specializează constant. Spune însă că activitatea îi este afectată de funcționarea ilegală a unor ateliere care oferă casete de direcție la mâna a doua, uneori chiar ruginite după ce au stat un an la dezmembrări. Acesta avertizează că lipsa de controale din partea autorităților nu este doar în dezavantajul clienților, ci reprezintă un pericol pentru siguranța participanților la trafic.

„O casetă recondiționată de o persoană neautorizată poate fi chiar mai periculoasă decât caseta veche, care doar curgea. Imaginați-vă că, după înlocuire, ți se blochează volanul în apropierea unei stații de tramvai, în care mai și așteaptă călători…”

Acestor două probleme li se adaugă lipsa personalului specializat, cauzat de închiderea școlilor de meserii, dar și mentalitatea românilor, care nu sunt conștienți de beneficiile industriei de reparații și recondiționări. Dorel Grab spune că la noi nu există cultul recondiționării, la fel ca în țările mai dezvoltate, în care clienții aleg să repare lucrurile în loc să cumpere altele noi, și datorită beneficiului de mediu. Este și motivul pentru care a decis să se alăture mișcării REMAN Day și să organizeze în București un eveniment de promovare a beneficiilor sectorului.

Ce activități vor avea loc la Tureal Steering Solutions

În data de 12 aprilie, reprezentanții Tureal Steering Solutions vor organiza la sediul lor din Strada Artarului nr. 49, Sector 1, București, un eveniment intitulat „Recondiționarea = Reduce Poluarea”.

„Îi invităm la o zi a porților deschise pe membrii familiilor angajaților, pe partenerii din aceasta industrie, televiziuni, organizații pentru protecția mediului, unități de învățământ interesate. […] Vom avea câteva prezentări și studii de caz cu exemple concrete, care vor pune în valoare beneficiile aduse mediului de această industrie verde. Vom arăta importanța economiei circulare, vom explica de ce cei 3R: Reduce, Reuse, Recycle, ce fac parte din vocabularul lumii întregi în ultimii ani, au alăturat un al 4-lea R – remanufacturing, care este cel puțin egal ca valoare prin multiplele beneficii aduse.”

Activitățile din zona economiei circulare vor fi completate de o gustare, muzica unei trupe de cover și un stand-up comedy susținut de Micutzu. Evenimentul se desfășoară între orele 10 și 14.

Apel pentru reparatorii interesați de ziua re-manufacturii

La nivel mondial, REMAN Day este susținut de numeroase asociații ale reparatorilor: AFRA, APRA, Remanufacturing Industries Council, European Remanufacturing Network, ARSA, PEARL, REMANWORLD, ITC, European Remanufacturing Council, AASA, Automotive Aftermarket Suppliers Association, MERA – The Remanufacturing Association, HDMA – Heavy Duty Manufacturers Association, MEMA- Motor & Equipment Manufacturers Association, MERA- MERA – The Remanufacturing Association și OESA – Original Equipment Suppliers Association.

Managerul Tureal Steering Solutions încurajează și alte companii din domeniu să participe la REMAN Day. El speră ca, unindu-și eforturile, reparatorii să educe publicul. Mai mult, speră să determine autoritățile din România să adopte măsuri care să încurajeze sectorul reparațiilor și recondiționărilor.

„Ar trebui ca autoritățile să vină cu adevărat în sprijinul companiilor ce activează în acest domeniu, prin eliminarea birocrației și prin crearea unui departament național cu mai multe prerogative, cu un buget consistent, să le ajute prin subvenții sau chiar împrumuturi necesare tehnologizării. Ar trebui să existe programe naționale care să promoveze ideea de recondiționare de orice natură. Ar trebui să se implice activ și să susțină companiile care chiar doresc să facă ceva în acest domeniu.”

Dintre măsurile care ar putea fi aplicate de autorități, le amintim pe cele promovate de Zero Waste România: acordarea de facilități fiscale sau de ajutoare de minimis celor care repară produse, le recondiționează sau le valorifică, reintegrându-le în procesul de producție.

Reutilizarea, recomandată în ierarhia Zero Waste

Reutilizarea se situează la mijlocul piramidei Zero Waste de management al deșeurilor. Mișcarea Zero Waste încurajează și recomandă următoarele activități de reutilizare:

    • refolosirea produselor;
    • reproiectarea produselor pentru întrebuințări alternative;
    • repararea produselor, pentru păstrarea valorii și a utilității;
    • recondiționarea produselor;
    • re-fabricarea produselor, utilizând componente din produse vechi;
    • demontarea produselor, pentru a obține părți componente care să poată fi folosite pentru repararea produselor rămase în uz;
    • încurajarea magazinelor second-hand, a magazinelor cu materiale de construcții second-hand, a evenimentelor de re-vânzare (precum garage sales sau yard sales), a târgurilor de vechituri sau a evenimentelor de donații caritabile;
    • încurajarea recuperării bunurilor/produselor/resurselor din stațiile de sortare și tratare a deșeurilor; dar și autorizarea agenților economici din acest domeniu de activitate;
    • acordarea de stimulente pentru a determina clienții să își aducă propriile recipiente, căni de cafea sau sacoșe;
    • organizarea de campanii de colectare a deșeurilor periculoase din gospodării.

Zero Waste Hierarchy


Simptome caseta directie defecta

Printre cele mai periculoase situatii cu care se poate confrunta un sofer in mers este fara indoiala defectarea sistemului de directie. Iar consecintele sunt de cele mai multe ori deosebit de grave… Asa ca ar fi bine de stiut care sunt primele simptome prin care sa ne putem da seama ca avem o problema la sistemul de directie…O simpa vizita la service-ul nostru de reparatii casete de directie din Bucuresti Strada Artarului nr. 49, sector 1 va poate lamuri gratuit. Daca doriti sa faceti singuri o verificare prealabila vizitei la TUREAL STEERING SOLUTIONS trebuie ca:In primul rand trebuie sa pozitionati masina pe un carosabil perfect neted, iar cu rotile pe aceasta suprafata oscilati volanul dintr-o parte in alta si apoi aplicati o forta slaba, de jos in sus si invers. Astfel se poate constata o eventuala deplasare relativa intre volan si coloana de directie ce poate indica un joc excesiv. De asemenea se recomanda  sa trageti si sa impingeti de volan in mai multe directii pentru a depista si alte slabiri ale unor cuplaje elastice ori articulatii. Tot pentru a depista un posibil joc excesiv al directiei, cu motorul in functiune si cu rotile in pozitie dreapta, trebuie sa rotiti usor volanul stanga-dreapta, dar fara a misca rotile. Apoi virati complet stanga si dreapta pentru a controla daca exista joc excesiv, vibratii sau zgomote anormale. Daca in urma acestei inspectii nu sunteti convinsi de functionarea in parametri a sistemului de directie, va trebui sa treceti la o verificare mai amanuntita, eventual la un service, va asteptam la TUREAL CASETE DE DIRECTIE BUCURESTI, unde veti gasi o echipa experimentata in diagnosticarea problemelor casetei de directie, constatarea este gratuita de Luni pana Vineri intre orele 10:00-12:00 si 13:00-16:00. Intr-o prima faza trebuie analizata vizual functionarea sistemului, astfel cu masina pe canal sau elevator va trebui rotit volanul stanga-dreapta (daca autovehicul este suspendat, rotile trebuie miscate manual stanga-dreapta pe intreaga cursa). Astfel va veti da seama daca mecanismul de directie este greu manevrabil sau veti observa posibile scurgeri din caseta. De asemenea se mai recomanda o inspectie vizuala a componentelor timoneriei in ceea ce priveste uzura ori fisurile, in timp ce volanul este rotit. Tot in aceasta etapa mai puteti descoperi daca la rotirea manuala a rotilor se constata o cursa incompleta a mecanismului de directie, mai exact lovirea de o parte fixa a sasiului. In cazul in care mecanicii sau inginerii nostri nu reusesc sa identifice problema dumneavoastra vizual, atunci va informam si pe acesta cale ca la o simpla vizita la noi, TUREAL CASETE DE DIRECTIE, puteti beneficia si de o diagnosticare pe masina cu un banc portabil de testare al casetelor de directie sau de demontarea casetei sau a pompei de servo si testata pe cel mai modern banc de probe casete de directie hidraulice din estul Europei ce se gaseste exclusiv in atelierele de reconditionari casete de directie TUREAL. Este bine de stiut ca problemele directiei conduc la costuri de reparatie mari si la uzura prematura a anvelopelor. Asa ca in timpul testului de condus trebuie urmarit daca directia este prompta si daca exista vibratii resimtite in volan atat la virarea rapida cat si la cea lenta. Se mai recomanda ca pentru verificarea eventualelor probleme la articulatii sa abordati un traseu mai dificil, cu pavaj stricat ori piatra cubica. In cadrul service Tureal se executa si operatiuni de mecanica, geometrie laser 3 D, incarcare freon, montat/demontat casete de directie, curatare instalatie de servo cu un aparat special achizitionat in acest scop, aerisire instalatie servo, avand daca optati sa reconditionati sau sa reparati caseta de directie la atelierele TUREAL STEERING SOLUTIONS burdufele si uleiul gratuit si cel mai important, cea mai mare garantie oferita in acest moment pe piata si anume 2 ani de zile indiferent de numarul de kilometri.


O scurtă trecere prin istoria sistemului de direcţie

Category : Fără categorie

1

Cam la aşa ceva au ajuns înaintaşii noştri când s-au gândit să conceapa primul autovehicul…şi da, acesta a fost un Mercedes. Patentat în 1884 de către Karl Benz, acesta beneficia de un motor în patru timpi, cu un singur cilindru si o capacitate de 954cc, ce dezvolta o putere uimitoare de 0,75 CP la turatia de 400 rpm, fiind suficient de uşor astfel încât acesta putea atinge o viteză de 16 km/h.      Privind aceste cifre putem trage şi concluzia pentru care acesta era dirijat de o cârmă. Mulţi dintre noi s-ar fi gândit că volanul a apărut odata cu maşina. Sau ca ar fi fost cumva deja în mintea inventatorului ca fiind instrumentul perfect pentru acest lucru. Trebuie avut în vedere că la sfarşitul sec. XIX , atunci cand ideea de automobil a răsărit în mintea omului, sigura maşinărie inspiraţională ,din punct de vedere al direcţiei, de la acea vreme nu a fost altceva decât…barca.

2

Abia în anul 1894, în timpul cursei Paris-Rouen a fost momentul marcat în istorie ca fiind prima apariţie a ideei de volan convenţional aşa cum îl ştim noi astazi.

3

Acesta era montat pe un model Panhard, condus de catre Alfred Vacheron. După acest eveniment,  principiul de dirijare al roţilor directoare cu ajutorul volanului a prins repede la toţi producatorii de automobile de la acea vreme, astfel că până la începutul sec. XX a devenit o componentă importantă a maşinii.

După cum v-aţi fi imaginat să dai de volan pe-atunci nu era chiar atât de simplu, dat fiind faptul că toată operaţiunea era pur mecanică, şoferul fiind nevoit să tragă binişor de volan pentru a vira roţile, mai ales când maşina staţiona.

Au fost multe încercări de introducere a unui sistem de direcţie asistată ( peprincipiul reductorului pe la 1880, vacuumatic 1904, hidraulic 1902), dar niciunul nu a ajuns în producţia de serie. Abia pe la 1920 când Francis W. Davis, inginer de la Arrow Motor Car Company,încercând să facă viaţa mai uşoară şoferilor de pe camione, a reuşit să inventeze primul sistem de servodirecţie montat pe un automobil

4

Invenţia sa a fost recunoscută de către GM care a încheiat un contract cu Davis între 1931 şi 1943, pentru a monta sistemul de servodirecţie pe viitoarele modele de Cadillac, contract ce s-a stinsîn 1934 datorită crizei economice.

În 1936 lucrearea lui Davis a intrat în vizorul celor de la Bendix Corporation care au încheiat o întelegere cu acesta pentru a produce şi promova sistemul. Până in 1939 zece modele dotate cu sistemul de servodirectie al lui Devis au fost produse, dintre care doar două au fost vândute, coincidenţă sau nu, chiar celor de la GM care le-au montatpeunelemodele de Buick experimentale.

Abia după declanşarea celui de-al II-lea Război Mondial, sistemul de servodirecţie al celor de la Bendix împreună cu Davis a avut un moment important, după ce a fost montat pe un Chevrolet blindat al celor din armata britanica, ce doreau evident ca maşinăriile lor de război să poată fi manevrate cu uşurinţă pe câmpul de luptă. Astfel că până la sfârşitulrăzboiuluieraudotate cu sistem de servodirectiepeste 10,000 de vehicule.

 

 

Dupărăzboi, Chrysler aînceputdezvoltareapropriuluisistem de servodirectiebazatpemodelelepatentate ale lui Davis. Sistemul a fostmontatpe Chrysler Imperial sub numele de Hydraguide.

5

 

            Acesta a fost momentul ce a declansat competia dintre marii constructori de automobile, astfel ca pe la inceputul anilor `60 una din patru masini avea sistem de servodirectie.

            In present majoritatea automobilelor sunt dotate standard cu sistem de directie asistat, fie ca acesta este hidraulic, hibrid sau electric.

               Sistemul de servodirectie hidraulic utilizeaza lichidul de servo ce este actionat de catre o pompa antrena printr-o fulie de catre motor. Acesta este compus din: bielete de directie, capete de bara, axul cremalier, ax distribuitor, conducte, pompa, rezervor pentru lichid, coloana volanului. Pentru a mentine sistemul de servodirectie hidraulic in conditii optime, soferul trebuie sa stie sa verifice nivelul lichidului de servodirectie. Acest lucru se face foarte usor prin simpla inlaturare a capacului de la rezervorul lichidului, ce are atasat o tija gradata cu minim si maxim.

6

 

Servodirectia ajuta soferul sa vireze mai usor prin cresterea efortului de directie al volanului.           Elementele de acționare hidraulice sau electrice adauga controlat energie la mecanismul de direcție, astfel încât șoferul poate exercita mai puțin efort pentru a vira roțile directoare în timpul mersului, și pentru a minimiza considerabil efortul fizic necesar pentru a misca roțile atunci când autovehiculul este oprit sau se deplasează încet.

8

Cel mai raspandit model de pompa de servodirectie este cea cu paleti. Aceasta creaza presiune in sistemul de servodirectie generata de catre un rotor actionat printr-o curea de catre motorul termic al automobilului.

 

 

 

Un alt model de pompa servo intalnit pe unele modele mai recente de autovehicule este cea actionata de catre un motor electric. Aceasta este intalnita la sistemele de servodirectie hibrid cunoscute sub numele de sistem de directie electro-hidraulic sau EHPS (electro-hydraulic power steering). Singura diferenta dintre sistemul hidraulic si cel hibrid este tipul de actionare al pompei, in rest principiul este acelasi. Avantajul acestui sistem in detrimentul celui cu pompa clasica este economia de combustibil, motorul fiind usurat de sarcina actionarii pompei.

9

Sistemul de servodirectie hidraulic, precum si sistemul de servodirectie hibrid necesita conducte, o pompa, lichid de servodirectie. Toate acestea pot fi eliminate din ecutie. Nu pare mult, insa daca privim vibratiile si zgomotul create de pompa, necesitatea amplasarii acesteia in compartimentul motorului astfel incat aceasta sa fie accesibila pentru mentenanta, reprezenta minusuri. Desi conductele si lichidul hidraulic par lucruri simple, scurgerile insa pot deveni mari batai de cap.

Fiind in era senzorilor, sistemul de servodirectie hibrid a reprezentat rampa de lansare catre sistemul de directie electric.

10

Acesta reprezinta un pas foarte important in tendinta simplificarii sistemului, dar mai ales a reducerii consumului de combustibil si implicit a nivelului de noxe emanate in atmosfera. Cel mai mare beneficiu al soferilor este desigur economia de carburant, deoarece sistemul de servodirectie electric consuma energie doar in momentul in care se vireaza, in rest acesta are consum zero, spre deosebire de celelalte doua sisteme discutate anterior care consuma energie si combustibil indiferent de situatie. Primul model de serie cunoscut cu sistem de directie electrica a fost Honda NSX.

Principalii producatori de sisteme de servodirectie electrica sunt Visteon si ZF. Majoritatea modelelor noi de automobile sunt echipate cu acest tip de directie asistata. Ca si principiu de functionare, acesta foloseste doi senzori. Unul ce primeste informatii de la volan, iar cel de-al doilea este un senzor de pozitie ce transmite informatii de la caseta de directie catre modulul electronic. Alte variabile precum viteza de deplasare sau acceleratiile laterale ale automobilului pot fi utilizate pentru a modifica asistenta la virare pentru o mai buna senzatie la volan.

Datele si statisticile arata ca in urmatorii ani sistemul de servodirectie electric va inlocui sistemul traditional de servodirectie hidraulic, principalul motiv fiind economia de combustibil care ar fi undeva la 5 %.

 


SUNA ACUM!